Smart City App Hack, un projecte obert i una oportunitat per a desenvolupadors

El 18 d’abril va començar a Barcelona l’Smart City App Hack amb un hackathon d’idees on hi van participar 150 persones que, sense conèixer-se, van ser capaços de crear grups i treballar tota la jornada per començar a gestar les apps que donin resposta als reptes de les Smart Cities. Va ser un gran dia inaugural, ple d’energia i sobretot de grans idees.

Si no coneixes ben bé l’Smart City App Hack i et ve de gust participar-hi, aquí t’ho expliquem:

Què és l’Smart City App Hack?

L’Smart City App Hack reuneix a una xarxa mundial de ciutats intel·ligents que s’enfronten a reptes similars i comparteixen una visió: convertir als ciutadans en creadors d’aplicacions, donant-los el poder per desenvolupar-les i aconseguir una ciutat millor. Està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i patrocinat per FIWARE i MasterCard, que oferiran suport amb mentors, recursos i premis.

A Barcelona, com es desenvoluparà?

A Barcelona, el projecte ja ha començat amb la hack session del 18 d’abril. En aquest moment, ens trobem en la fase de treballar el concepte de l’app; seguirà l’etapa de desenvolupament tècnic; després una competició online per triar-ne les millors i finalment hi haurà una final local que tindrà lloc a l’octubre.

No vaig anar a la hack session del 18, però vull participar-hi? Puc fer-ho?

Sí, l’Smart City App Hack és un projecte obert, amb diferents fases i en totes està prevista la incorporació de nous participants, des de l’actual, Concept Hack at Home, fins a la competició online. Registra’t i rebràs informació periódica de cada fase, novetats, notícies, etc.

Qui pot participar-hi?

Desenvolupadors d’apps, dissenyadors, professionals del màrqueting i la comunicació, emprenedors i, en general, qualsevol ciutadà amb bones idees.

Quins recursos tinc al meu abast?

1. Barra lliure de dades:  FIWARE APIs, Open Data Barcelona i APIs de MasterCard.

2. Mentors online locals i internacionals que t’orientaran a cada pas del procés.

Quins són els reptes de les smart cities?

Donar resposta en aquestes àrees prioritàries: mobilitat i transport urbà, energia i sostenibilitat, turisme i cultura, comerç i compres i ciutat col·laborativa.

Quins premis puc aconseguir?

10.000 € en premis per a la final de Barcelona i més premis a la gran final de l’Smart City Expo 2015, al novembre, en la que hi participaran les millors apps de totes les ciutats.

Et recomanem que donis una ullada a la web http://barcelona.smartcityapphack.com/ on tens tota la informació del projecte, des de la participació fins als recursos, les mentories…

Anima’t i contribueix a dissenyar la Barcelona que vols amb la teva app!

Leave a Reply